Coronavirus… uitstel van belastingbetaling

Coronavirus… uitstel van belastingbetaling en werktijdverkorting

Het coronavirus… er wordt bijna 24/7 over gesproken. In de politiek, op het nieuws, in talkshows en natuurlijk ook door ondernemers. Want voor veel ondernemers zijn het financieel onzekere tijden.

Vanuit de politiek is daarom gekeken hoe zij de ondernemers die merken dat hun omzet terugloopt door de uitbraak van het coronavirus kunnen bijstaan.

Uitstel van belastingbetaling

Eén van de maatregelen die de overheid treft is de mogelijkheid voor ondernemers om uitstel van betaling te krijgen bij de Belastingdienst. Dit maakte het kabinet donderdag 12 maart 2020 bekend.

Na het indienen van een gemotiveerd verzoek zal de belastingdienst de invordering van belastingen stopzetten. Het gaat om zowel de omzetbelasting als inkomsten- en vennootschapsbelasting. De individuele beoordeling van het verzoek zal later plaatsvinden.

Werktijdverkorting

Ook is er een mogelijkheid om een aanvraag te doen voor werktijdverkorting van personeel. In het kort houdt dit in dat de uren van het personeel die wel contractueel vastgelegd zijn maar niet daadwerkelijk gewerkt (kunnen) worden, vergoed worden door het UWV.

Het moet hierbij gaan om een tijdelijke vermindering van de werkzaamheden met een minimum van 20%. De periode van vermindering van deze werkzaamheden moet vallen tussen de 2 en 24 weken. De vergunning wordt in eerste instantie voor 6 weken afgegeven, maar kan op verzoek verlengd worden. De regeling geldt niet voor uitzendkrachten of medewerkers met een 0-urencontract.

Let op: om de uren vergoed te krijgen is dus wel een vergunning nodig. Het is niet mogelijk personeel minder uren te laten werken en achteraf daar een vergoeding voor te vragen. De vergunning, mits toegekend, gaat met terugwerkende kracht in op het moment van aanvraag.

Je kunt de aanvraag doen via deze link

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je dat wij met je meedenken? vraag@adm-almagest.nl

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , .